Hogy mutassuk meg, hogy megfelelünk a várható jövőbeli foglalkozások kihívásainak?

» Írta - - 2015. nov 19 in Blog, Karrier, Kommunikáció | 0 Hozzászólás

Hogy mutassuk meg, hogy megfelelünk a várható jövőbeli foglalkozások kihívásainak?

A munkahelyek és a munkafolyamatok folyamatosan változnak. Emiatt korábban megtanult készségeink egy része elavulttá, szükségtelenné válik, újakra van szükségünk.

Vannak azonban olyan készségek, amik soha nem válnak elavulttá és amiket a munkaadók kiemelten keresnek. Ez független attól, hogy attól, hogy tanár, mérnök, orvos vagy asszisztens a foglalkozásunk.

  1. Hozzáállás, együttműködési készség

A legtöbb vezető úgy látja, hogy a munkahelyeken igényelt technikai ismereteket meg lehet tanítani, de a jó hozzáállást nem. Valaki úgy fogalmazott, hogy bárkinek megtanítja a java-t, de például a tiszteletadás hajlandóságát nem képes tanítani. Nevezhetjük kommunikációs készségnek, asszertivitásnak is. Az a képesség, hogy valaki anélkül tudjon részt venni egy szakmai vitában és anélkül tudja sikeresen képviselni az álláspontját, hogy támadóan, arrogánsan lépjen fel.

  1. Logikusság és informatikai ismeretek

A képesség, hogy különféle szoftverekben gyorsan eligazodjunk és legalább olyan alapvető programozási képességünk legyen, hogy a szoftvereket az igényeinkhez tudjuk igazítani. Az is minden létező munkahelyi funkcióban hasznos, hogy eligazodjunk döntéshozási ábrákon, gyorsan kiismerjük magunkat táblázatokban.

  1. Nagy tömegű információban való kiigazodás

Soha nem látott mennyiségű információ áll rendelkezésünkre mindenről. Vállalatokról, stratégiákról, elméletekről, termékekről. Kérdés, hogy mennyiben vagyunk képesek a rengeteg információ mélyére ásni, kielemezni és rájönni, milyen algoritmusok mentén alakítható mindez profittá.

Ha munkakeresésben vagyunk, érdemes átgondolni, hogyan győzhetjük meg leendő munkaadónkat fenti képességeinkről.

Sikeres álláskeresést kívánok!

Tomori Nóra, karrier tanácsadó/karrier coach, életvezetési tanácsadó

 

Hozzászólás