Interjú előtt – vezetői tanácsadó cégekhez 2.

» Írta - - 2013. Már 20 in Blog, Karrier | 0 Hozzászólás

Interjú előtt  – vezetői tanácsadó cégekhez 2.

Amikor felkészülünk az állásinterjúra, jusson eszünkbe, interjúztatóink nem gyengeségeinket, hanem erősségeinket keresik. Néhány dologra szeretném felhívni a figyelmet.

1. Ha nem tetszenének a cég vezetőinek eddig elért eredményeink, nem hívtak volna be interjúra bennünket.

2. Az interjú során arra lesznek elsősorban kíváncsiak, hogy eredményeinket hogyan értük el, milyen erősségek mentén.

3. Mivel a vezetői tanácsadó vállalatok szervezeteiben mindig projekt alapon és csoportokban dolgoznak a munkatársak, az egyik legfontosabb dolog, hogy meg szeretnének győződni arról, valóban csapatjátékosok vagyunk.

4. Az esettanulmányinterjúk általában olyan témákat foglalnak magukban, amelyekben vélhetően nem vagyunk otthon a mindennapjainkban. Azt kell tudnunk megmutatni, hogy logikus gondolkodásra vagyunk képesek és álláspontunkat meg tudjuk védeni.

5. Nincsenek jó vagy rossz válaszok, bármilyen válasz jó, ha azt alá tudjuk támasztani a rendelkezésre álló információk alapján. Azt kell megmutatnunk, hogy kreatívan is tudunk gondolkodni.

6. Előfordulhatnak olyan probléma-megoldó képességet mérő kérdések, amelyek nem is üzleti témájúak, hanem bármi egyéb, akár tudományos, például földrajzi, éghajlati alapúak. Ne ijedjünk meg, gondolkodjunk hangosan, tegyünk fel értelmező kérdéseket.

7. Előfordulhatnak írásbeli tesztek, ezekre tárgyszerűen nem lehet készülnünk, tegyük magunkat nyitottá, gondolkodjunk nyugodtan és képzeljük el jó előre, hogy igen, menni fog…

Sok sikert!

Tomori Nóra

Hozzászólás