Minden nap tegyünk valami megerőltetőt magunkért

» Írta - - 2016. jan 07 in Blog, Érzelmi intelligencia | 0 Hozzászólás

Minden nap tegyünk valami megerőltetőt magunkért

Sokan kérdezik tőlem, hogyan változzanak meg, mikor ők már csak olyanok amilyenek és az ember felnőtt korában már szerintük nem tud megváltozni.

Bármi is legyen a célunk változásainkat illetően, azt az alapvető dolgot érdemes tudnunk, hogy változni, változtatni mindig sokkal egyszerűbb, ha apró, pici lépésenként tesszük.

Van aki több, van, aki kevesebb akaraterővel született, de mindannyian képesek vagyunk úrrá lenni magunkon, rossz beidegződéseinken, ha “eléggé kicsi falatonként vesszük magukhoz”. Akaraterőnk olyan dolog, amit nyugodtan izmainkhoz is hasonlíthatunk. Minél többet visszük edzésre, annál erősebb lesz.

Valahányszor elhatározzuk, hogy megteszünk valamit, és ha valóban be is fejezzük amibe belefogtunk, erősítjük akaratunkat. Ennek eredményeként pedig mind munkánkban, mind magánéletünkben eredményesebbé válunk.

 

Gyakorlat

Határozzuk el, hogy minden nap valami olyat teszünk, ami eléggé megerőltető számunkra ahhoz, hogy kibillentsen bennünket a kényelemből, de elég könnyű ahhoz, hogy aztán valóban rá is tudjuk szánni magunkat. Ne felejtsük, hogy nem csak a túl könnyű, de a túl nehéz célok vállalása is könnyen demotiválóvá válik…

Mivel mindannyian más-más munkát végzünk és más-más feladatok töltik ki a napjainkat, példának olyan általános dolgokat írok, amik mindenkire érvényesek lehetnek:

Elhatározhatjuk, hogy

-minden reggel úgy kelünk fel, hogy nem nyomjuk meg ébresztőóránkon a “szundi” gombot

-nem hagyjuk ki az edzést, legfeljebb rövidebbre fogjuk

-nem nyúlunk a süteményes tálhoz

-nem panaszkodunk, nem szidunk másokat

Sikeres akaraterő fejlesztést kívánok!

Tomori Nóra, karriertanácsadó, életvezetési tanácsadó, coach

Hozzászólás