Mindennapi boldogság?

» Írta - - 2013. Júl 10 in Blog, Boldogság | 0 Hozzászólás

Mindennapi boldogság?

Figyelem az embereket. Azt látom, hogy bár mindenki boldogságra vágyik, kevesen és keveset tesznek magukért. Mint tudjuk, nem a dolgok maguk okoznak nekünk örömet vagy bánatot, hanem az azokhoz fűződő saját gondolataink. Ezért tehát gondolatainkat kell hadrendbe állítanunk magunkért és boldogságunkért!

Ügyfeleimnek azt szoktam javasolni, hogy készítsenek – hasznos le is írni- egy listát arról, ami boldoggá teheti őket!

Az alábbi lista csak egy csokornyi a lehetséges gondolatok közül.

- Szeressük , értékeljük magunkat!

- Fogadjuk el a dolgokat és az embereket olyanoknak, amilyenek!

- Mindig a jót igyekezzünk felfedezni magunkban és másokban!

- Legyünk elnézőek magunkkal szemben!

- Ne magunkat próbáljuk megváltoztatni, csak azt, ahogyan, és amilyennek a dolgokat látjuk!

- Ne a többieket próbáljuk megváltoztatni, csak azt, ahogyan vélekedünk velük kapcsolatban!

- Vállaljuk fel önmagunkat, ne próbáljunk másmilyennek látszani! Nem érdemes, mert kimerítő, és nem is fenntartható: az első stresszhelyzetben akaratlanul visszabújunk eredeti személyiségünkbe. Biztosak lehetünk benne, hogy egyéniségünk tökéletes, izgalmas és különleges!

- Hozzuk magunkat kreatív állapotba, mindannyian képesek vagyunk rá! Figyeljük a kreatív embereket, figyeljük és gyakoroljuk a kreatív művészetet, használjuk ki a jó stressz, a szűk határidők kreativitást fokozó hatását!

- Álmodjunk nagyot, és még nagyobbat! “Álmodj a Holdról, legrosszabb esetben a csillagok között landolsz!” Legyenek céljaink, menjünk feléjük, valahova meg fogunk érkezni, jó helyre!

- A szabadságot Önmagadban keresd, ne kívül! Mindig vannak választási lehetőségeink, és csak mi választunk. Sokkal több a választási szabadságunk, mint gondolnánk!

- Jusson eszünkbe, hogy a hála a legfontosabb dolgok egyike! Mondjunk hálát az Istennek, az Univerzumnak, a nagy Erőnek, az összes jó dologért amink van!

- Talán észrevettük, milyen jó hatással van mindannyiunkra az ölelés, és a fizikai kontaktus bármilyen formája! Az érintés, simogatás, ölelés intenzíven fokozza örömérzetünket. Adjuk meg szeretteinknek, és kérjük el tőlünk mi is!

- Ha kedvesebbek vagyunk másokhoz, észre fogjuk venni, hogy ők is kedvesebbek hozzánk. Tehát másokkal való kedvességünkkel is saját örömünket fokozzuk!

- Nevessünk! Egy jó nevetés több óra alvással felér! Immunrendszerünket is erősíti! Keressük jókedvű emberek társaságát! Nézzünk vidám filmeket, videókat!

- Készítsünk magunknak finom ételeket, desszerteket! Néhanapján engedjük meg magunknak a jó csokit, cukrot, ha szeretjük!

- Segítsünk másoknak! Ez az egyik legjobb lehetőség a kapcsolatépítésre és önmagunk elfogadtatására!

- Játsszunk! Addig vagyunk fiatalok, amíg még tudunk játszani!

- Jegyezzük fel minden apró sikerünket, örömünket! Akár naplót is vezethetünk ezekről! Milyen jó lesz visszanézni feljegyzéseinket később is!

- Keressük olyan emberek társaságát, akikkel valamilyen módon sorsközösségben, érdekközösségben, értékközösségben érezzük magunkat! Az így kialakuló egymást segítő csoportok ereje hatalmas! Úgy is mondatjuk, az emberi kapcsolatokban 1+1 mindig több, mint 2!

- Tekintsünk magunkra úgy, mint egy nagyon értékes emberre! Ha így teszünk, mások is értékesnek fognak látni bennünket!

- Mindig igyekezzünk továbbfejlődni!

- Időről időre igyekezzünk megújulni! Tegyük ki a “szekrényünkből” azt, ami már nem segít bennünket! Csak így lesz hely, hogy betehessünk azt, ami a továbblépéshez hozzá tud segíteni bennünket!

- Végül egy nagyon alapvető és hasznos szabály: tegyünk lakatot a szánkra, ha semmi jót nem tudunk mondani!

Sok mindennapi boldogságot kívánok,

Tomori Nóra

Hozzászólás