Munkahelyet változtassunk, vagy foglalkozást?

» Írta - - 2015. nov 16 in Blog, Karrier | 0 Hozzászólás

Munkahelyet változtassunk, vagy foglalkozást?

Egy egyszerű munkahely-változtatás is kimerítő feladat, hát még ha foglalkozásunkat is “le szeretnénk cserélni”.

Munkahelyet leginkább azért változtatunk, mert többet szeretnénk keresni, vagy mert más emberek között szeretnénk dolgozni, vagy talán mert kielégítőbb feladatra vágyunk.

Honnan tudhatom viszont azt, ha tényleg érdemes a foglalkozásom helyett is másikat keresni?

Vegyünk példaként egy könyvelőt, aki marketing elemző szeretne lenni. Honnan tudhatja, hogy valóban megalapozott a vágya?

- Ha például nem tud “nem foglalkozni” az új érdeklődés tárgyával. A

Ha azon kapja magát, hogy rendszeresen marketing piaci tendenciákat figyel. Vagy például azt veszi észre, hogy valahogy mindig a marketing elemző álláskiírásokat tanulmányozza részleteiben.

- Ha úgy érzi, hogy túl sok elviselhetetlenül érdektelen munkanap követi egymást pályafutásában. Ha semmi új és érdekes nem jön már szembe.

- Ha túl sok túl érdekes munkalehetőséget fedez fel, aminek semmi köze a mostani munkájához. Amikor azon kapja magát, hogy rendszeresen álmodozik a konkrét másik foglalkozásról.

Persze minden változtatás – és ez a jó irányúakra is igaz - rengeteg aggodalommal és kétséggel, sőt akár szomorúsággal tölt el bennünket. Akkor is lesznek bennünk félelmek, ha valóban elhatároztuk magunkat a változtatásra. Úgyhogy ne lepődjünk meg ha erős érzelmek és bizonytalanság kerítenek hatalmukba.

Beszélgessünk megbízható barátunkkal, mentorral, vagy tanácsadóval, hogy tisztán láthassuk helyzetünket, bizonyságát vegyük annak, hogy valóban jó döntést hozunk.

Sikeres változtatást kívánok!

Tomori Nóra, karrier tanácsadó/karrier coach, életvezetési tanácsadó

Hozzászólás