Online kapcsolatépítés, linkedin alumni

» Írta - - 2016. feb 04 in Blog, Karrier | 0 Hozzászólás

Online kapcsolatépítés, linkedin alumni

Azt vettem észre, hasznos dolog belenézni a linkedin oldalam “alumni” részébe. (www.linkedin.com/alumni)

Gyorsan, könnyedén kikereshetjük és nyomon követhetjük régi évfolyamtársaink, egyetemi/főiskolai társaink szakmai pályafutását függetlenül attól, hogy linkedin ismerősök vagyunk-e. Merre élnek, mivel foglalkoznak. Azok az emberek, akik “ugyanabba a klubba tartozónak” érzik magukat, szívesen segítenek is egymásnak. Tehát ha munkát keresünk, érdemes alumni társainkhoz fordulnunk, várhatóan többen is lesznek, akik örömmel fognak nekünk segíteni álláskeresésben, céljaink elérésében. Ez jórészt független attól, hogy a másik ugyanabban az évben, vagy 10 évvel előbb, vagy később diplomázott.

Ha abban a sokakat foglalkoztató dologban gondolkodunk, hogy merőben megváltoztassuk pályafutásunkat és valami másba fogjunk mint amit korábban csináltunk, remek információforrásul szolgálhat a linkedin alumni, ki dolgozik olyan területen, ami bennünket is érdekel. Bátran keressük fel ezeket az embereket és beszélgessünk velük tapasztalataikról, hallgassuk meg tanácsaikat. Ki tudja, akár épp tudnak egy betöltetlen állásról is, ami pont ránk vár…

“Ismerőseink” számát is folyamatosan igyekezzünk bővíteni, ne csak akkor, amikor állást keresünk. Ha bármi történne, legyen széles kapcsolati körünk, ahova fordulhatunk.

Sikeres kapcsolatépítést kívánok!

Tomori Nóra, karriertanácsadó, életvezetési tanácsadó, life coach

Hozzászólás