Szaktudás és személyes márka

» Írta - - 2014. dec 07 in Blog, Karrier | 0 Hozzászólás

Szaktudás és személyes márka

Malcom Gladwell kanadai író szerint akkor válhat valaki bármely terület kiemelkedő szaktekintélyévé, ha minimum 10000 órát tölt el ennek tanulásával, gyakorlásával.

Mi köze ennek a személyes márkához? Az, hogy először kiváló szakemberré kell válnunk, és csak utána várhatjuk személyes márkánktól, hogy továbbemeljen bennünket. Nagyon elkötelezettnek kell lenni ahhoz, hogy a legjobbak között lehessünk. Ha már jók vagyunk a szakmánkban, hozzáfoghatunk személyes márkánk csiszolásához.

Márkánk egyfajta ígéret vevőink vagy kollégáink felé, ezt az ígéretet mindig tartsuk be! Mindig azt kapják tőlünk, amit márkánkkal ígértünk? Jusson eszünkbe minden telefonnál, megbeszélésnél, mailnél, hogy márkánk értékén dolgozunk. Személyes márkánk ügyfelei pedig jól akarják érezni magukat, miközben velünk dolgoznak. Gondoljunk arra, milyen érzést keltünk azokban az emberekben, akik körülöttünk vannak! Mennyire engedjük jövőbeli ügyfeleinknek, vevőinknek, kollégáinknak, hogy ismerjenek, elismerjenek, bizalmukkal felruházzanak minket? Jó stratégia, hogy kevesebbet ígérjünk, többet teljesítsünk, így építhetjük legerősebbre személyes kapcsolatainkat.

Erős személyes márkát kívánok!

Tomori Nóra

 

Hozzászólás