Szintrópia és belső hang

» Írta - - 2013. Júl 11 in Blog, Boldogság | 0 Hozzászólás

Szintrópia és belső hang

Szent-Györgyi Albert úgy jellemezte a szintrópiát, mint az élő szervezet belső szükséglete saját maga tökéletesítésére, belső egységének megteremtésére, egészségének helyreállítására. A kínaiak ugyanezt chi-nek, az ayurvédában prana-nak nevezik. Ismert, hogy a szervek, a test, a szellem, az érzelmek, sőt az ember és a világ között erős energiakötelékek teremtenek kapcsolatot. A modern orvoslás és a hagyományos természetgyógyászat hasonló eredményekre jut.

Mindannyiunkban él a szintrópia belül nagyon mélyen. Ez nyilvánul meg abban a természetes igényünkben, hogy fejlődésre, egészségre, kiteljesedésre vágyunk. Ha ebben akadályoztatva érezzük magunkat, az elégedetlenséget okoz. Ezt persze megpróbálhatjuk elnyomni örömök keresésével, munkába, tevékenységekbe meneküléssel. De attól még ott van.

Persze könnyelmű lenne azt mondani, hogy “kövessük bátran álmainkat”, mert az nem olyan egyszerű. De azt megtehetjük, hogy odafigyelünk belső hangunkra, belső bölcsességünkre, és engedjük, hogy részt vegyen életünk formálásában.

Kísérlet

Gondoljuk át, hogy ha nem számítana a pénz, mit tennénk. Tegyük fel, hogy egészségesek vagyunk, mindenünk megvan, és olyan sok pénzünk van a bankban, hogy nem kell dolgoznunk, ha nem akarunk. Mihez kezdenénk? Hogyan próbálnánk fejlődni? Milyen irányban próbálnánk a világot megváltoztatni? És magunkat? Mire áldoznánk az időnket, energiánkat? Ez segíthet abban, hogy meghalljuk belső hangunkat, a bennünk lévő szintrópia üzenetét.

Sikeres fejlődést kívánok!

Tomori Nóra

Hozzászólás