Hogyan építsük személyes márkánkat?

» Írta - - 2012. ápr 06 in Blog, Karrier | 0 Hozzászólás

Hogyan építsük személyes márkánkat?

Személyes márkánk tulajdonképpen a jó hírünk, reputációnk. Ahogy mások látnak. Ez már valamilyennek kialakult, ha már egy ideje láthatóak vagyunk mások számára. Ha gyúrni szeretnénk rajta, jusson eszünkbe pár dolog.

Tekintsük személyes márkánkat beruházásként. Míg projektjeink befejeződnek, személyes márkánk akár életünk után is tovább él.

Állítsunk fel célt, hogy milyennek akarjuk láttatni magunkat. Tegyük fel a kérdést: milyennek akarunk látszani és hogy lehetünk láthatólag olyanok?

Személyes márkánk három fő területe:

Legyen frappáns jellemzőnk, amit mások velünk azonosíthatnak.

Szakértelem. Minden jó márka mögött szakértelem húzódik. Mutassuk meg, hogy amit csinálunk, abban valóban jók vagyunk.

Stílus. Nemcsak az számít, hogy mit kommunikálunk magunkról, hanem az is, hogyan. Általában lelkesnek mutatkozom? Vagy megfontoltnak? Esetleg nyersnek? Miben lehetek egyedi? Hogyan tűnhetek ki a tömegből? Fontos, hogy ne próbáljunk másokat utánozni, vagy másmilyennek mutatkozni, mint amilyenek vagyunk. Legjobb, ha erősségeink tudatosítása mellett felvállaljuk saját egyéniségünket. Járjunk minél színesebb társaságba, vegyünk részt minél színesebb tevékenységfajtákban és olvassunk minél többféle írótól. Így formálhatjuk leginkább önmagunkká magunkat. personal brand2  

Ha kedvünk van, írjunk blogot vagy weboldalt, ami rólunk szól. Ami önkifejezésünkké válhat. Mások ezáltal közelebb érezhetnek bennünket magukhoz.

Sose essünk túlzásokba önmagunk reklámozásával. Ha nem bizonyulunk hitelesnek, jó hírünk nem tartható fenn sokáig.

Igyekezzünk széles körben jelen lenni. Minél több felől hallanak rólunk, annál kíváncsibbak lesznek ránk.

Rendszeresen adjunk új elemeket márkánkhoz. Döntsük el, mit képviselünk, de ehhez, időnként tegyünk hozzá további elemeket, hogy ne váljunk egyhangúvá.

Mindig tanuljunk új dolgokat, szélesítsük tudásunkat, különösen, ha szakértelmünk az online világhoz kapcsolódik.

Nem kell mindig egyetértenünk azokkal, akiket tisztelünk és csodálunk. Ha azt tennénk, az ő márkájukat építenénk a sajátunk helyett.

Beszélgessünk sokat másokkal. Az emberekre pozitívabb és mélyebb benyomást tesznek azok, akik beszélgetnek velük.

Gyakran tudatosítsuk magunkban erősségeinket, írjuk is le.

Szeretettel,

Tomori Nóra

 

 

Hozzászólás