Új munkahely, új beilleszkedés…2

» Írta - - 2015. Júl 20 in Blog, Karrier | 0 Hozzászólás

Új munkahely, új beilleszkedés…2

Mindannyian kategorizálunk, címkézünk, minősítünk és az első benyomásaink alapján hosszútávra szóló véleményt alkotunk. Hát igen, így vannak ezzel mások is velünk kapcsolatban. Vigyázzunk tehát nagyon azokkal a bizonyos első benyomásokkal, amiket új munkahelyünkön teszünk. Szerencsére a legtöbb pozícióban nem hivatalosan, sőt kimondatlanul is megadatik az a kezdeti időszak, amikor még nem várják tőlünk, hogy mindent tökéletesen előremozdítsunk. De az biztos, hogy figyelnek bennünket. Ezért igyekezzünk tudatosan jó üzeneteket küldeni magunkról.

Ebben a bejegyzésemben további gondolatokat írok, mire érdemes az első hetekben figyelnünk.

Vállalati kultúrába ássuk bele magunkat. Derítsünk ki mindent, amit csak lehet a sorok között olvasható dolgokról. A szokásokról, kapcsolódásokról, derítsük ki, kik a véleményformálók, mit hogyan szokás csinálni, mit szeretnek, mit nem szeretnek, szokás-e kimenni ebédidőben, milyen stílusban kommunikálnak, hogyan hívnak össze, tartanak értekezleteket, kik az elfogadottak, kiinek mekkora súlya, szava van a szervezetben.

Kerüljük a belső politikát, maradjunk ki a pletykákból. Később valószínűleg elkerülhetetlen lesz a “részvétel”, mert emberek vagyunk, de amíg tökéletesen ki nem ismertük magunkat a szervezetben és meg nem találtuk a helyünket, addig csak árthatunk magunknak vele.

Vegyünk részt az informális együttlétekben. Vegyünk részt a céges sportolási lehetőségeken, a csapat sörözésén, igyekezzünk jó kapcsolatokat kialakítani, akivel csak lehet.

Minimalizáljuk a magánbeszélgetéseket, magánügyeink intézését. Áldozzuk ezt a pár hetet a tanulásra, a fókuszált munkára. Ne keltsük azt a benyomást, hogy csak részben vagyunk “jelen”.

Többet hallgassunk, mint amennyit beszélünk. Nagyon fontos, és sokaknak nehéz. Nem kelt jó benyomást, ha valaki “máris okoskodik”. Pláne, ha azt a benyomást is kelti, mintha mindig a középpontban akarna állni.

Már a legelején kezdjük el feljegyezni a sikeres munkáinkat. Jól fog jönni később, ha ki kell állnunk magunkért, ha teljesítményünket értékelik, ha fizetésemelést kérünk, és nem utolsó sorban, ha majd egyszer új állás után nézünk.

Mutassuk ki, mennyire értékeljük mások segítőkészségét. Köszönjünk meg minden segítséget,értékeljük mások erőfeszítését, hogy velünk foglalkoznak. Találjunk mentort. Keressünk valakit, aki feltehetőleg hosszabb távon is segíthet nekünk előrejutni a szervezetben.

Vigyünk valamit, amivel megkínálhatjuk munkatársainkat. Apró keksz, csoki, gyümölcs, valami, ami látszólag véletlenül épp nálunk van, segítségünkre van abban, hogy másokat megkínálva, közelebbi kapcsolatokat építhessünk ki.

Legyünk jóban a számítás technikussal. Valószínű, hogy sok technikai problémánk lesz az elején, fontos, hogy szívesen segítsen nekünk.

Használjuk ki a kiskonyhát, a kávézás perceit. Szépen sorban hívjuk el munkatársainkat kávéra, a kiskonyha a legjobb hely a beszélgetésre, ismerkedésre.

Sose szidjuk az előző munkahelyet, az előző főnököt. Önkéntelenül azt gondolnák rólunk, itt is túl kritikusak leszünk.

Sikeres beilleszkedést kívánok!

Tomori Nóra

Hozzászólás