Skip to content

Milyen foglalkozás illik hozzám?

Önismeret

Mindenképpen az önismeretünk gyarapításával kezdjünk hozzá a leginkább nekünk való munka, foglalkozás megtalálásához. Nagymértékben személyiségünkön múlik, hogy milyen tevékenységben, feladatban, környezetben érezhetjük legjobban magunkat.

Értékek

Milyen életstílusra vágyom? Hogyan emlékezzenek majd rám? Hogyan rendezném be ideálisan az életemet? Kikkel venném körül magam? Értékeink egy részét ismerjük és vállaljuk, más részét ismerjük de kifelé nem vállaljuk, és olyan értékeink is vannak, amiknek magunk sem vagyunk tudatában, mégis minden döntésünkben benne vannak. Sok múlik azon, mit szívtunk magunkba gyermekkorunkban a családunkban, mit tartottak értékesnek, elfogadhatónak szüleink vagy más fontos emberek körülöttünk fiatalabb éveinkben. Az is gondoljuk át, milyen iparágak, üzletágak, tevékenységek állnak közel etikai gondolkodásunkhoz és vannak-e esetleg olyanok, amik etikai okokból kizártak számunkra.

Készségek

Sok múlik készségeinken, mit tanultunk, mit gyakoroltunk sokat.

Élmények

Sok múlik korábbi siker- vagy kudarcélményeinken, amelyek az elmúlt évek alatt hatással voltak ránk. Az is sokat számít, milyen környezetben érezzük jól magunkat.

Kommunikációs igények

Tudni érdemes magunkról, hogy inkább másokkal való sűrű interakcióval, vagy visszahúzódottan gondolkodva tudunk jobban teljesíteni.

Személyiség

Mik a kinyilvánított és mélyen ülő motivációim? Milyen az egyéniségem? Fontos tudnunk, hogy viszonylag tág határok között lévő feladatok elvégzésére vagyunk képesek, de nem mindegy, hogy az adott feladatra való koncentrálás mennyi energiát visz el tőlünk. Minél távolabb érzünk magunktól valamit, annál nehezebb benne jól teljesítenünk.

Ambíciók

Milyen családra vonatkozó, magánéleti, lakhellyel kapcsolatos jövőképem van? Mennyi idős koromig szeretnék dolgozni?

Kapcsolat